Lastentaikuri Kari on käyttänyt vuosien ajan taikasanaa makkarapoks. Mutta mistä tämä taikasana, jossa ei tunnu olevan mitään järkeä on lähtöisin. Makkapoks taikasanahan syntyi jo esiintymisuran alussa. Tällöin oli myös mietittävänä monia muitakin kiperiä asioita, kuten esimerkiksi se, että millä taiteilijanimellä hän lähtee esiintymään. Taikasanan valinta oli erityisen tärkeää, sillä “tavallisilla” taikasanoilla, joita käyttää 90% muista taikureista ei erotu ainakaan edukseen.

Taikasanan valinnassa oli pari kriteeriä. Ensinnäkin sen täytyi luoda jokin hauska mielikuva lapsen mielessä. Toiseksi sen täytyi kuulostaa taikasanalta. Siksi yhdistelmä, jossa jokin pamahtaa/poksahtaa vaikutti hyvältä lähestymiskulmalta. Siitä sitten mielikuvaharjoitteilla testailun kautta makkarapoks vaikutti sellaiselta, joka voisi olla lapsista hauska. Perheen ja lähimpien ystävien mielestä makkarapoksissa ei ole mitään järkeä ja eikä varmastikaan edes hauska. Taikuri Kari kuitenkin luotti vaistoonsa ja seuraavassa esityksessä taikasana laitettiin testiin.

Esityksen alku on aina lapsista vähän jännä. Tunnelma on odottava ja eikä oikein tiedä onko taikuri sittenkin pelottava. Kun lapset kuulivat heti esityksen alussa käytettävän taikasanan niin he alkoivat nauraa ja tunnelma vapautui huomattavasti. Tästä Taikuri Kari tiesi, että hän osunut kultasuoneen ja tästä lähtien taikasana makkarapoks on kulkenut mukana!

Share This